Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; superSimpleGoogleAnalytics has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.voorkoeler.nl/wp-content/plugins/super-simple-google-analytics/SuperSimpleGoogleAnalytics.php on line 14

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/public/sites/www.voorkoeler.nl/wp-content/themes/enfold/functions-enfold.php on line 313

Warning: Creating default object from empty value in /home/public/sites/www.voorkoeler.nl/wp-content/themes/enfold/config-templatebuilder/avia-shortcodes/slideshow_layerslider/slideshow_layerslider.php on line 28
Voorkoeler of buizenkoeler | Bestel direct in de webshop

Voorkoeler – Buizenkoeler melk

Voorkoeler – Buizenkoeler melk

Werkzaam in de agrarische sector geeft u elke dag weer nieuwe uitdagingen. De agrarische ondernemers van deze tijd zijn steeds meer bezig met efficiënt en duurzaam ondernemen. Zij zoeken elke dag opnieuw naar de beste oplossingen voor soms lastige vraagstukken.

Voor de agrarische ondernemer is het produceren van melk een veelzijdige en tijdrovende taak. Daarnaast kost dit productieproces veel tijd, energie en geld. Een onderdeel van dit productieproces is het koelingsproces van de melk. Wanneer de melk net gemolken is bij de koe is deze melk nog warm, deze melk moet nu gekoeld worden in de melkkoeltank.
Om in dit proces energie en geld te besparen is het verstandig om gebruik te maken van een voorkoeler. Een voorkoeler zorgt ervoor dat voordat de melk in de melkkoeltank komt deze melk al redelijk is afgekoeld. Hierdoor kunt u het energiegebruik van de melkkoeltank enorm terugbrengen en dit zorgt natuurlijk ook direct voor afname in de energiekosten.

machinaal-koe-melkenAgrarisch handels- en adviesbureau Wijsman heeft samen met een technisch ingenieursbureau een nieuw soort voorkoeler ontwikkeld, de RVS buizenkoeler. Deze wijsman voorkoeler kan de melk beter koelen dan de andere voorkoelers op de markt. Dit zorgt er dus voor dat u bespaart op uw koelkosten.
In de voorkoeler wordt de melk doormiddel van koud water gekoeld. Dit water kan daarna weer gebruikt worden als drinkwater voor het vee. Deze nieuw ontwikkelde voorkoeler, de buizenkoeler, is het uitwisselingsoppervlak tussen het koude water en de warme melk groter dan de andere voorkoelers die verkrijgbaar zijn. Dit grotere oppervlak zorgt ervoor dat de melk dieper gekoeld kan worden en de melkkoeltank verbruikt hierdoor 50% minder energie. De buizenkoeler melk is geschikt voor elke agrarische ondernemer. Deze voorkoeler is namelijk geschikt voor grote en kleine hoeveelheden melk. Deze wijsman voorkoeler is makkelijk te reinigen en heeft geen onderhoud nodig. De buizenkoeler heeft naast deze voordelen nog vele andere voordelen voor u en uw vee.

De voordelen op een rij:
– Tot 50 % minder energieverbruik voor melkkoeling;
– Efficiënter ten opzichte van andere buizenkoelers;
– Zeer snel terug te verdienen
– Zeer lange levensduur;
– Vrijstelling voor gebruik van rundveekwaliteit drinkwater als koelwater;
– Door melk voor te koelen wordt bacteriegroei verminderd;
– Eenvoudig en goed te reinigen;
– Geschikt voor grote en kleine melkhoeveelheden;
– Valt in EIA-subsidie regeling.
– Vermenging niet mogelijk door gesloten systemen
– Groot uitwisselingsoppervlak tussen koud water en warme melk;
– Geen pakkingen, geen onderhoud, geen slijtage;
– Uw veestapel waardeert het opgewarmde water als drinkwater;

Technische gegevens:
– 25 of 40mm melkaansluiting;
– 1″ wateraansluiting;
– melkcapaciteit: 4.000 liter per uur;
– watercapaciteit: 10.000 liter per uur;
– volledig van RVS;
– geschikt tot 16 bar en 250 graden;
– Europese en Nederlandse goedkeuring.

EIA regeling
Deze voorkoeler valt onder de EIA-regeling, daarom is op deze voorkoeler 41,5% subsidie te verkrijgen. Bij aankoop van een voorkoeler vraagt Wijsman de EIA-regeling voor u aan. Agrarisch handels- en adviesbureau Wijsman staat er voor om adviserend/begeleidend te verkopen. Voor een vrijblijvende rendementsberekening, neem contact met ons op.